Historie

Van Ekeren truck Import & export bestaat sinds 1985. Begonnen werd onder de naam Ad van Ekeren truck import & export. De oprichter, Ad van Ekeren, was werkzaam gedurende 10 jaar bij de firma Kleyn Trucks, alvorens hij voor zichzelf startte. De werkzaamheden gebeurden onderweg en vanaf een kantoor aan huis. De trucks die verhandeld werden, werden gestald op het industrieterrein in Asperen.

In 1986 werd een terrein gehuurd aan de meinte in Beesd. Een schitterende locatie aan de snelweg A2, tussen utrecht en ’s Hertogenbosch. Door een groeiende omzet kwam er steeds meer werk. De administratie bleef hierdoor langer op het bureau liggen. In 1994 trad dochter Liesbeth in dienst om de administratie voor haar rekening te nemen. Maar als er klanten komen worden deze ook door haar te woord gestaan en geholpen bij hun eventuele aankoop. In 1995 kwam Jan van Ekeren, zoon van Ad, in dienst. Eerst als medewerker, later als medevennoot.

Vanaf 1999 zijn Ad en Jan vennoten van de Van Ekeren trucks import & export VOF. Mede door de plannen om de A2 te verbreden, gaan Ad en Jan op zoek naar een ander terrein. Er word grond gekocht aan de industrieweg in Vuren. Om de hoek bij Kleyn Trucks. Het nieuwe pand word in gebruik genomen in 1999. In 2008 bied er zich een kans aan om grond te kopen op een nieuw te ontwikkelen industrieterrein. Genaamd Zeiving-noord. Met een betere zichtlocatie en betere bereikbaarheid. In 2009 word begonnen met de bouw. Er word gewerkt vanuit een porto-cabin.

In 2010 wordt de nieuwbouw opgeleverd door De Nijvere Bouw. In het jaar dat Ad van Ekeren 25 jaar zelfstandig ondernemer is, word ook het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Deze locatie word tot op heden nog gebruikt. Waar trucks verkocht worden over heel de wereld. Van oost-europa tot aan zuid-amerika. Binnen en buiten europa worden trucks aangekocht en verkocht.

Wij kopen en verkopen de volgende merken: Volvo, DAF, Scania, MAN, Iveco, Renault. Trekkers en bakwagens.

Opleggers van de merken: Schmitz, krone, Kogel, Pacton, Lamberet. Schuifzeilen en koelers